ENGWE® Pooblaščeni distributer za Slovenijo. Engwe Trgovina vas pozdravlja. ♡
DEBELA GUMA
X 26 4 inch
Bolj udobno
Deal Score+102
Deal Score+3
TANKA PNEVMATIKA
24 - 28 inch
Cenejša cena
DEBELA PNEVMATIKA vs TANKA PNEVMATIKADva najbolje prodajana e-kolesa!
VS
Počuti se stabilnoSolidna stabilna vožnja
VS
Uporaba na vseh terenihCesta, sneg, plaža, brezpotje
VS
Šok odporenAbsorbira dodatne udarce
VS
Manevrske sposobnostiHitrejše obračanje
VS
Vrhunski oprijemŠirši stik s tlemi
VS
Hitro hitrostZdružljiv za visoke hitrosti
VS

Primerjava debelih in tankih pnevmatik

Primerjava specifikacij in obnašanja pnevmatik

Ko gre za pnevmatike za e-kolesa, obstajata predvsem dve možnosti: tanke pnevmatike in debele pnevmatike. Obe pnevmatiki se razlikujeta po velikosti, potrebah po vzdrževanju, teži, ceni in celo omejitvah tlaka. Posledično bo vrsta pnevmatik, ki jih izberete, vplivala ne le na vašo hitrost, ampak tudi na okretnost kolesa, vzmetenje in na to, kako daleč lahko kolesarite.

V bistvu ponujajo debele pnevmatike precej prednosti pred tankimi pnevmatikami, zlasti za uporabo na vseh terenih, pa tudi za osnovno varnost in stabilnost na kateri koli cesti. Zaradi veliko večjih zračnic in gum bodo morebitni udarci zaradi udarcev ali lukenj veliko bolje absorbirani, kar vozniku nudi bolj udobno izkušnjo.

Kaj je e-kolo Fat Tire?

Debele pnevmatike so velike kolesarske pnevmatike, ki so boljše za križarjenje po neravnem terenu in neravnih cestah z višjimi hitrostmi. Ta prednost je razlog, zakaj imajo gorska e-kolesa in terenska e-kolesa debele pnevmatike. Recimo, da ste potovali po cesti z razsutim peskom ali gramozom, bolje bi bilo, če bi imeli na svojem e-kolesu debele pnevmatike.

Ostajajo priljubljena med kolesarji na prostem in navdušenimi hribolazci, saj imajo e-kolesa z debelimi pnevmatikami boljše ravnotežje in omogočajo enostaven nadzor v teh okoljih. Pravzaprav so boljša možnost za prostoročno vožnjo.

Električna kolesa z debelimi pnevmatikami imajo širino približno 4–5 inches in zagotavljajo vrhunski oprijem, zaradi česar so primerni za vse vrste podlage. Z lahkoto se prebijajo po plaži, blatu, kamnitih površinah in celo po zasneženih cestah.

Zaradi širine pnevmatik je pritisk na kolesu občutno zmanjšan, kar daje pnevmatiki soliden oprijem. Znotraj je zračni tlak med 10 – 30 PSI. Ves ta dodaten oprijem povzroči boljšo stabilnost in ravnotežje za kolesarja, čeprav jih je nekoliko težje vrteti.

Prav tako običajno ni treba skrbeti, da bi zdrsnilo pri vožnji po mokrih pobočjih. Vendar pa niso namenjeni samo za grobe ali spolzke ceste. Odlično se obnesejo tudi na gladkih asfaltnih površinah in jim dajejo prednost pred tankimi pnevmatikami.  

Vedeti pa morate tudi, da je maščobo težje zakrpati na poti. Za razliko od tankih pnevmatik boste za prezračevanje potrebovali več kot en rezervoar CO2. V idealnem primeru bi zaradi udobja potrebovali električno črpalko, vendar potrebujete le 2 minuti, da jo znova zaženete.

Na splošno so debele pnevmatike praktične in zelo funkcionalne ter ponujajo vse dogodivščine na prostem, ki si jih lahko zamislite.   

Najbolje prodajana električna kolesa z debelimi pnevmatikami so trenutno Engwe Električno kolo EP-2 Pro in Engwe Engine Pro ebike.

Prednosti

🔻 E-kolesa z debelimi pnevmatikami so odlična za hribolazce in potovanja po brezpotjih

🔻 Debele pnevmatike lahko zagotovijo boljšo absorpcijo udarcev

🔻 Imajo močnejši oprijem kot električna kolesa s tankimi pnevmatikami, zaradi česar so idealna za neravne terene.

🔻 Z e-kolesi z debelimi pnevmatikami je lažje zavirati in manevrirati kot z e-kolesi s tankimi pnevmatikami.

🔻 Z e-kolesi z debelimi pnevmatikami lahko prevozite večjo razdaljo z nadzorovano hitrostjo.

🔻 Debele pnevmatike so običajno estetske in vseprisotnega videza.

🔻 Električna kolesa z debelimi pnevmatikami so odlična za vse vremenske razmere, saj so zasnovana za prilagodljivost v vseh vremenskih razmerah.

🔻 Debele pnevmatike na splošno veljajo za varnejše v primerjavi z električnimi kolesi s tankimi pnevmatikami.

🔻 Zračni tlak debelih pnevmatik je mogoče ustrezno prilagoditi

Proti

🔻 Električna kolesa z debelimi pnevmatikami so za nakup in vzdrževanje dražja od električnih koles s tankimi pnevmatikami, 

🔻 Električna kolesa z debelimi pnevmatikami so običajno težka in jih je težje vrteti.

🔻 Večina debelih pnevmatik zahteva dodatno vzdrževanje, če se ne uporabljajo dlje časa.

🔻 Iskanje delov debelih pnevmatik za električna kolesa za zamenjavo je lahko zelo težko, ker jih je pogosto težko dobiti.

🔻 Z enako dimenzijo koles imajo kolesa z debelimi pnevmatikami večji zunanji premer, torej 26 inch e-kolesa z debelimi pnevmatikami so morda previsoka za ljudi, manjše od 160 cm.

🔻 Težje jih je popraviti na poti.

Kaj je e-kolo s tanko pnevmatiko?

Tanke pnevmatike so ozke pnevmatike z gladko tekalno površino, ki se običajno uporabljajo za mestno-cestno kolesarjenje, kot sta dirkanje in vožnja v službo. Zagotavljajo trden oprijem, ki omogoča enostavno rokovanje, še posebej, če ste ljubitelj kolesarskih dirk. Tanke pnevmatike so bile vedno prisotne pri vseh vrstah koles, vključno z električnimi kolesi. Znani so po svoji hitrosti zaradi svoje gladkosti in prirobljene oblike.

Tanke pnevmatike so običajno med 1.5 in 2.5 inches v širino. Zaradi majhne velikosti jih je lažje voziti, saj so običajno lahki. Že sama velikost debelih pnevmatik pomeni, da tehtajo več kot tanke pnevmatike. Vendar pa so debele pnevmatike boljše za neravni teren.

Velik plus, v katerem uživajo kolesarji e-koles s tanko pnevmatiko, je, da je prestave precej enostavno prilagoditi. Tudi pedaliranje je bolj obvladljivo, še posebej pri prestavljanju.

Druga prednost pred debelimi pnevmatikami je visok zračni tlak. V dejanski uporabi to pomeni, da se tanke pnevmatike ne predrejo tako zlahka. Večina voznikov e-koles s tankimi pnevmatikami si ne more privoščiti, da bi porabili čas za popravljanje pnevmatik na svoji prometni poti, zato je to velik plus.

E-kolesa s tankimi pnevmatikami tudi zdržijo dlje kot druge vrste pnevmatik za e-kolesa. Če potrebujete električno kolo, s katerim se boste lažje vozili po mestu, razmislite o nakupu e-kolesa s tankimi pnevmatikami.

Prednosti

🔻 Električna kolesa s tankimi pnevmatikami so običajno hitrejša, saj so pnevmatike zasnovane za hitrost.

🔻 Ponavadi so cenovno dostopni zaradi množične proizvodnje, kar je posledica njihove priljubljenosti.

🔻 Lahko zaupate njegovemu odličnemu oprijemu.

🔻 Električna kolesa s tankimi pnevmatikami je lažje upravljati, zato so najboljša za nove voznike električnih koles.

🔻 So zelo učinkoviti, še posebej za premagovanje velikih razdalj z malo truda. 

🔻 Prenesejo višje stopnje kotalnega upora kot debele pnevmatike

🔻 Električna kolesa s tankimi pnevmatikami imajo manj vlečnih niti, ki omogočajo enostavno premikanje po gladkih površinah

🔻 Gum vam ne bo treba toliko menjati.

🔻 Električna kolesa s tankimi pnevmatikami so običajno vzdržljiva.

Proti

🔻 Tanke pnevmatike niso idealne za grobe, neravne cestne površine

🔻 Niso primerni za hribolazenje ali izlete po brezpotjih

🔻 Tanke pnevmatike ne dopuščajo prekomernega plina, saj lahko povzroči nesreče na prometnih cestah.

🔻 Pri tankih pnevmatikah je treba zavirati nežno, da ohranite nadzor.

🏆 Zmagovalec: FAT TIRE

Povzetek primerjave debelih in tankih pnevmatik

Čeprav so lahko tanke pnevmatike v nekaterih primerih pri izbiri pnevmatik za hitro električno kolo zelo priporočljive ali celo potrebne, so debele. Takoj ko električno kolo doseže hitrost nad 20 km/h ali celo do 45 km/h, si zaželite debele pnevmatike za dodatno stabilnost in vašo osebno varnost. Primerjava specifikacij in obnašanja pnevmatik.

Najnovejše ocene uporabnikov

Preverite, kaj mislijo drugi uporabniki Engwe E-kolesa Fat-Tire

 1. ENGWE EP-2 PRO - 999

  Pregledano dne Februar 12, 2024 by PayHelp

  Pozdravljeni, David,

  Vielen Dank für Ihr Feedback! Bitte wenden Sie sich an unser Support-Team unter podpora @engwe.net. Das Team hilft Ihnen gerne bei der Geschwindigkeitsbegrenzung.

  S spoštovanjem,
  Engwe-Tim

 2. ENGWE EP-2 PRO - 999

  5
  Pregledano dne Februar 11, 2024 by David

  Halo eine Frage ho una engwe ep-2 pro Ich habe etwas auf dem Display berührt und leider fährt das Fahrrad jetzt nur noch 7 km/h und läuft nicht mehr. Kann mir jemand sagen, wie ich es auf die normale Anzeige zurücksetzen kann? Danke

  + PROS: 4
  - SLABOSTI: 5
 3. ENGWE EP-2 PRO - 999

  Pregledano dne Februar 3, 2024 by PayHelp

  Živjo manuel,

  Pošljite nam e-pošto na podpora @engwe.net y nuestro equipo de soporte estará encantado de proporcionarle el certificado de conformidad.

  Hvala!
  Equipo inglés

 4. ENGWE EP-2 PRO - 999

  Pregledano dne Februar 3, 2024 by PayHelp

  Živjo, Pablo,

  Sí, ofrecemos financiación con Klarna. ¡No dude en visitar nuestro sitio web y enviarnos un correo electrónico a podpora @engwe.net si tiene alguna pregunta!

  S spoštovanjem,
  Equipo inglés

 5. ENGWE EP-2 PRO - 999

  Pregledano dne Februar 3, 2024 by PayHelp

  Bonjour Dušan,

  Nous vous remercions d'avoir pris le temps de partager vos commentaires détaillés avec nous. Nous apprécions sincèrement vos idées et observations concernant votre expérience avec notre vélo. Nous sommes heureux d'apprendre que, dans l'ensemble, vous trouvez que le vélo est de bonne qualité et que vous êtes satisfait de ses performances. Vos commentaires sur l'emballage, le processus d'assemblage et les conseils d'utilisation sont précieux pour nous, et nous les prendrons certainement en compte pour de futures améliorations. Si vous avez d'autres questions ou préoccupations, n'hésitez pas à nous contacter. Nous sommes là pour vous aider. Merci encore d'avoir choisi notre vélo.

  S spoštovanjem,
  ekipa Engwe

 1. ENGWE ENGINE PRO - 1.479

  Pregledano dne Februar 3, 2024 by PayHelp

  Bonjour Huteau,

  Voici une video montrant comment retirer le pédalier et le capteur d'un Engine PRO : https://www.youtube.com/watch?v=XhPhdBVuebw

  J'espère que cela vous aidera et n'hésitez pas à nous écrire à podpora @engwe.net si vous avez besoin d'aide supplémentaire !

  S spoštovanjem,
  Equipe d'assistance Engwe

 2. ENGWE ENGINE PRO - 1.479

  Pregledano dne Februar 3, 2024 by PayHelp

  Bonjour Pietro,

  Merci d'avoir partagé vos commentaires et de nous avoir informés que vous avez bien reçu votre vélo et que vous l'avez adoré. Nous sommes heureux de proposer à nos clients des produits de qualité.

  S spoštovanjem,
  L'équipe de support Engwe

 3. ENGWE ENGINE PRO - 1.479

  Pregledano dne Februar 3, 2024 by PayHelp

  Witaj Jacenty,

  Bardzo dziękujemy za podzielenie się swoją opinią z nami i naprawdę doceniamy Twoje zainteresowanie. Chcielibyśmy zapewnić Cię, że wszystkie niezbędne części są dostępne. Prosimy o kontaktu za pośrednictwem e-maila na podpora @engwe.net, az przyjemnością pomożemy Ci w zorganizowaniu potrzebnej części zamiennych do Twojego roweru. Warto zauważyć, że chociaż nie sprzedajemy części zamiennych bezpośrednio na naszej stronie internetowej, to z pewnością możemy zorganizować ich dostawę dla Ciebie.

  Pozdrowienia,
  mikrofon

 4. ENGWE ENGINE PRO - 1.479

  3
  Pregledano dne December 18, 2023 by jacenty

  Rowerek fajny wygodny ale nie do dźwigania na piętra. Chcącym dokonać zakupu radzę pierw zorientować się że zakupienie przekładni która jednak się zużywa to wielki problem jeśli w ogóle coś takiego jest dostępne gdziekolwiek, informacji o modelu takowej części nie znajdziesz nigdzie……

  + PROS: Priročno
  - SLABOSTI: Wady konstrukcyjne, łańcuch trze o oponę SUPPORT, TO DNO.
 5. ENGWE ENGINE PRO - 1.479

  4
  Pregledano dne November 16, 2023 by Peter

  Je viens de recevoir mon Engine pro 750 "poboljšano". Livré en 8 jours. Emballage très complet , chaque pièce est protégée. Pas de difficultés majeures à le monter bien que le mode d'emploi soit inexistant( seul mauvais point). J ai un peu galéré avec le guidon mais ça marche. Le vélo est effectment lourd mais très maniable et très beau. Selle super confortable, vzmetenje AV/AR au top avec un confort de conduite incroyable. Les freins hydrauliques avant et arrière sont un vrai plus. L éclairage est aussi très bon et les informations sur sélecteur très intuitives et complètes. Reste à valider l' autonomie en tout électrique. En un mot J obožujem ce vélo

  + PROS: Monté à 70 %. Conception très robuste et esthétique. Puissance et confort au top avec un great rapport qualité prix
  - SLABOSTI: Brez navodil za uporabo

Kupite ga danes in ujemite znižano ceno

Nakup neposredno na naši spletni strani zagotavlja najnovejšo različico z vsemi nadgradnjami!

999 Dodaj v košarico

1.479 Dodaj v košarico

napaka: Ups! Brez kraje. Kontaktirajte nas za dovoljenje.
ENGWE Spletna trgovina | Kupite EP2 Pro & 750W Engine Pro
Logo
Primerjajte elemente
 • Skupaj (0)
primerjaj cene
6
Košarica