ENGWE
EP-2 PRO
Super ugodno
Deal Score+175
Deal Score+9
ENGWE
ENGINE PRO
Napredne nadgradnje
EP-2 PRO vs ENGINE PRODva najbolje prodajana e-kolesa!
VS
Maščobne pnevmatike4” x 20 debelo pnevmatiko
VS
Pametni LCD zaslonZ osnovnimi nastavitvami
VS
Barvni LCD zaslonZ naprednimi nastavitvami
VS
Zadnji amortizerHidravlično blaženje udarcev
VS
Hidravlične kolutne zavoreZavorni sistem
VS
Polnilna vrata USBNapolnite svoj pametni telefon
VS
Ponovno polnjenje baterijePolnjenje baterije med vožnjo
VS
MotorKonična moč v vatih
750
VS
1000 (vrh)
zmogljivost baterijeV amperskih urah
13
VS
16
Prestavna ročica Shimano®Število prestav
7
VS
8
Obseg električnega načinaOcenjeno v kilometrih
50 - 60
VS
60 - 70
Zadnji nosilecNosilnost v kilogramih
50
VS
110
Največja hitrostHitrost v km/h v športnem načinu
40
VS
45

primerjaj cene Engwe EP-2 PRO z Engwe ENGINE PRO

Primerjava specifikacij in pregledi

Kot znana blagovna znamka za proizvodnjo kakovostnih in stroškovno učinkovitih električnih koles, Engwe je priljubljen med kolesarji in ljubitelji aktivnosti na prostem. V letu 2022, Engwe EP-2 pro in Engwe Engine Pro uvrstil med 10 najbolj prodajanih električnih koles v Sloveniji. Čeprav sta oba precej zanimiva električna kolesa z izjemno ceno, so med njima razlike. Tukaj je članek, ki jih primerja vzporedno.

 

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Debela pnevmatika E -kolesa

Oba sta priljubljena e-kolesa fat-fire.

 

Velikost pnevmatike Engwe EP-2 Pro in Engwe Engine Pro oba sta 20 x 4 inches, zato so primerni za vse vrste podlag. Če imate na fat bikeu električni motor, se faktor zabave izjemno poveča – resnično lahko raziskujete kraje, ki jih v preteklosti ne bi obiskali, in z dodatno močjo motorja vam ni treba več skrbeti za strme hribe. Z zmogljivim brezkrtačnim motorjem 750 W, oboje Engwe EP-2 Pro in Engwe Engine Pro lahko pleza max. 30 stopinjski naklon. Upoštevajte, da je sposobnost vzpenjanja električnega kolesa povezana s težo kolesarja in močjo baterije, zato je lahko dejanski največji kot vzpenjanja drugačen.

Engwe Engine Pro je nekoliko hitrejši od EP-2 Pro z daljšim največjim dosegom

Večja največja hitrost, daljši doseg in hitrejše pospeševanje.

 

Nekoliko višja kapaciteta baterije Engwe Engine Pro skupaj z močnejšim motorjem, ki doseže največjo moč 1000 W, povzroči višjo največjo hitrost 5 KM/H, daljši največji doseg 10 KM in nekoliko hitrejše pospeševanje. Razlike niso velike, zato slavni EP-2 Pro le malo zaostaja za velikim bratom Engine Pro.

Največji doseg pedala (KM)

🏆 Zmagovalec: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Razlike v Zavorni sistem

Hidravlično kolutno zaviranje v primerjavi z mehanskim kolutnim zaviranjem

Engwe EP-2 Pro uporablja mehanski kolutni zavorni sistem in Engwe Engine Pro uporablja hidravlični zavorni sistem. Oba sistema imata enake bistvene dele, vendar se razlikujeta po tehnologiji, ki se uporablja za njihovo delovanje.

Pri mehanski zavori se sila, ki deluje na ročico, prenese na eno od ploščic (ne na obe) prek napetega zavornega kabla. Pri hidravlični zavori se sila, ki deluje na ročico, prek tekočine (mineralno ali sintetično olje, odvisno od znamke zavore) prenese na bate v čeljusti – in od tam na obe zavorni ploščici. Zaradi pritiska, ki ga izvaja ta tekočina, se zavorne ploščice sčasoma premaknejo, da stisnejo disk in s tem upočasnijo gibanje kolesa.

 

Na mokrem ali spolzkem terenu je boljši hidravlični kolutni zavorni sistem.

 

Razlogi so:

 1. Hidravlične kolutne zavore ponujajo bolj linearno in progresivno zaviranje (vsaj večini). Kolesa ne bodo nenadoma blokirala, kar zmanjša tveganje padca in spodbuja boljši nadzor in upravljanje kolesa.
 2. Krog hidravlične kolutne zavore je popolnoma zaprt in bolj zatesnjen. Pri mehanskih kolutnih zavorah je kabel izpostavljen pri povezavi s čeljustjo. Zato je bolj verjetno, da bo voda prišla v stik z njim, vstopila v tokokrog in spremenila njegovo delovanje ter zmanjšala zavorno moč.
 

Hidravlični kolutni zavorni sistem je bolj vzdržljiv in lažji za vzdrževanje.

Če ima vaše e-kolo hidravlični kolutni zavorni sistem, morate le enkrat letno preveriti in vzdrževati sistem. In mehanska kolutna zavora zahteva občasne prilagoditve za umerjanje moči in modulacije z zategovanjem ali popuščanjem kabla. Ker se ploščice hitreje obrabijo, je njihova vzdržljivost bolj omejena kot pri hidravličnih zavorah.

 

Mehanske kolutne zavore so cenovno ugodnejše

Mehanski kolutni zavorni sistem je skoraj polovico cenejši od hidravličnega kolutnega zavornega sistema. To je eden od razlogov, zakaj Engwe Ep-2 Pro je cenovno ugodnejša od Engwe Engine Pro.

 

🏆 Zmagovalec: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Razlike v Sistem za blaženje udarcev

Hidravlično blaženje udarcev proti mehanskemu blaženju udarcev

Sistem za blaženje udarcev je bistveni del gorskih e-koles, saj absorbirajo in dušijo udarne impulze, da zagotovijo udobno vožnjo. Razlika je mehanska ali hidravlična naprava.

Kot pove že ime, hidravlični amortizer deluje s hidravliko: tekočina v amortizerju je prisiljena teči skozi omejene izpuste in sisteme ventilov, pri čemer ustvarja hidravlični upor in absorbira kinetično energijo. To je sistem vzmetenja, ki se običajno uporablja v avtomobilih, saj lahko zagotovi bolj gladko blaženje udarcev in izboljša udobje.

Hard Tail proti polnemu vzmetenju

Engwe Engine Pro ima vzmetenje sprednjih vilic z možnostjo zaklepanja Engwe EP-2 Pro, razlika je, Engwe EP-2 Pro je električno kolo s trdim repom in Engwe Engine Pro ima zadnje vzmetenje.

Električno kolo s trdim repom je učinkovitejše pri poganjanju pedal, zato bo hitrejše na hribih in gladkih poteh. Brez dodatnega sistema vzmetenja bo teža lažja. Zato Engwe EP-2 Pro je idealno električno kolo za prevoz na delo in terensko vožnjo.

Električno kolo s polnim vzmetenjem lahko bolje absorbira tresljaje in je udobnejše za uporabo kot gorsko kolo s trdim repom. Če želite kolo pogosto uporabljati na razgibanem in neravnem terenu ali če ste izkušen gorski kolesar, je bolje izbrati Engwe Engine Pro za zagotavljanje udobja, maksimalen oprijem in zmanjšanje utrujenosti na cestah.

🏆 Zmagovalec: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Razlike v Prestave in spremenljiva hitrost

7 prestav proti 8 prestavam

oba Engwe EP-2 Pro in Engwe Engine Pro uporabljajte visokokakovostne spremenljive hitrosti Shimano® in Engwe Engine Pro ima 1 dodatno prestavo. Več prestav omogoča kolesarjem bolj izpopolnjeno izkušnjo prestavljanja hitrosti in prilagajanje plezanju, spolzki podlagi in različnim terenom.

Nadgrajen motor

Engwe Engine Pro uporablja nadgrajen motor, zato, ko imata oba motorja z močjo 750 W, Engwe Engine Pro lahko doseže večjo največjo hitrost s konično močjo, ki presega 1000 W. Tukaj je treba opozoriti, da je največja hitrost električnega kolesa povezana s težo kolesarja, močjo baterije in terenom, zato je največja hitrost, ki jo lahko doseže, v različnih okoliščinah različna.

Prestave Shimano

🏆 Zmagovalec: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Razlike v LCD zaslon

Primerjaj z Engwe EP-2 Pro, Engwe Engine Pro ima naprednejši zaslon LCD, je večbarvni zaslon in velikost je večja. Podrobnejši je v prikazu hitrosti, ki prikazuje hitrost v realnem času, največjo hitrost in povprečno hitrost. Podpira tudi nastavitev različnih parametrov, kot so premer kolesa, omejitev hitrosti, nastavitev moči baterije, nastavitev parametrov PAS itd.


🏆 Zmagovalec: ENGINE PRO

Engwe EP-2 Pro vs Engwe Engine Pro: Razlike v Zadnji sedež

Engwe Engine Pro ima močnejši zadnji sedež, če pogosto prevažate stvari z električnim kolesom, Engwe Engine Pro je boljša izbira za vas.

Največja obremenitev zadnjega nosilca (KG)

🏆 Zmagovalec: ENGINE PRO

Povzetek primerjave

Engwe EP-2 Pro je stroškovno učinkovitejša izbira, če se z njim vozite na delo in ne tako intenzivno vožnjo po brezpotjih. Engwe Engine Pro je zasnovan za prilagajanje bolj zapletenim in raznolikim pločnikom in terenom, njegov hidravlični zavorni sistem in polno vzmetenje pa bosta zagotavljala bolj gladko in udobno kolesarjenje. Pomemben dejavnik je tudi proračun. Engwe EP-2 PRO bo zadovoljil večino uporabnikov, vendar brez omejitve proračuna ENGWE ENGINE PRO bo naredil vse le nekoliko bolje in je zato bolj priporočljiva možnost.

Najnovejše ocene uporabnikov

Preverite, kaj mislijo drugi uporabniki

 1. ENGWE EP-2 PRO - Prvotna cena je bila: 1.049 €.Trenutna cena je: 999€.

  Pregledano dne Marec 11, 2024 by PayHelp

  Živjo Xandra,

  Hij wordt geleverd met een accu van 13 Ah, maar u kunt ook een accu van 16 Ah plaatsen om het vermogen te vergroten. De 16Ah-accu wordt niet bij de fiets geleverd, u kunt deze hier bestellen: https://engue.net/shop/engwe-accessories/lithium-ion-16ah-battery-for-engine-pro-16ah-version- of-ep-2-pro%ef%bc%8813ah-versie/

  Hvala!

 2. ENGWE EP-2 PRO - Prvotna cena je bila: 1.049 €.Trenutna cena je: 999€.

  4
  Pregledano dne Marec 7, 2024 by Xandra

  Wat betekent de zin, er wordt een extra accu 16ah bij geleverd ? Bij ons zit er geen extra accu bij.

  + PROS: Fiets net een halve dag en nog niet gebruikt. Eerste indruk je izginil!
  - SLABOSTI: Aanknop vinden is lastig.
 3. ENGWE EP-2 PRO - Prvotna cena je bila: 1.049 €.Trenutna cena je: 999€.

  Pregledano dne Marec 6, 2024 by PayHelp

  Pozdravljeni Bengt,

  Žal mi je, da trenutno ne ponujamo telefonske podpore. Ali nam lahko prosim pošljete na support@engwe.net in naša ekipa se bo vrnila v 24 urah?

  S spoštovanjem,
  Mike

 4. ENGWE EP-2 PRO - Prvotna cena je bila: 1.049 €.Trenutna cena je: 999€.

  4
  Pregledano dne Marec 6, 2024 by Bengt Myckelberg

  Potrebujem telefonsko številko. Moram naročiti krmilnik. Številka na vzorcu ni v uporabi. Živim na Švedskem

 5. ENGWE EP-2 PRO - Prvotna cena je bila: 1.049 €.Trenutna cena je: 999€.

  Pregledano dne Februar 12, 2024 by PayHelp

  Pozdravljeni, David,

  Vielen Dank für Ihr Feedback! Bitte wenden Sie sich an unser Support-Team unter support@engwe.net. Das Team hilft Ihnen gerne bei der Geschwindigkeitsbegrenzung.

  S spoštovanjem,
  Engwe-Tim

 1. ENGWE ENGINE PRO - Prvotna cena je bila: 1.499 €.Trenutna cena je: 1.479€.

  Pregledano dne Junij 21, 2024 by PayHelp

  Pozdravljeni John,

  Aquí hay un video que muestra cómo puede limitar la velocidad en su ENGWE ENGINE PRO.

  https://drive.google.com/file/d/1egrZaNjMTRvLqWx08yGUu91yGx7Q5-KD/view

  ¡Gracias y por favor avíseme si tiene alguna pregunta!

  Miguel

 2. ENGWE ENGINE PRO - Prvotna cena je bila: 1.499 €.Trenutna cena je: 1.479€.

  5
  Pregledano dne Junij 19, 2024 by juan david ordoñez

  hola, quiero limitar la bicicleta a 25 km hora pero no me deja, como puedo hacerlo?

 3. ENGWE ENGINE PRO - Prvotna cena je bila: 1.499 €.Trenutna cena je: 1.479€.

  5
  Pregledano dne Junij 15, 2024 by Hansi franke

  Gutes fahrad

  - SLABOSTI: Finde nichts wegen Display Sperre Code falsch eingegeben kann es nicht mehr startenh
 4. ENGWE ENGINE PRO - Prvotna cena je bila: 1.499 €.Trenutna cena je: 1.479€.

  Pregledano dne Junij 4, 2024 by PayHelp

  Bonjour FOURMENT,

  Merci de nous faire part de vos commentaires. Nous sommes heureux que vous soyez satisfait de votre vélo.

  N'hésitez pas à nous contacter si vous avez des questions !

  S spoštovanjem,
  Team Engwe

 5. ENGWE ENGINE PRO - Prvotna cena je bila: 1.499 €.Trenutna cena je: 1.479€.

  Pregledano dne Junij 4, 2024 by PayHelp

  Živjo Vicente,

  Gracias por compartir tus pensamientos. Esperamos recibir sus commentarios detallados.

  S spoštovanjem,
  Equipo inglés

Kupite ga danes in ujemite znižano ceno

Nakup neposredno na naši spletni strani zagotavlja najnovejšo različico z vsemi nadgradnjami!

Prvotna cena je bila: 1.049 €.Trenutna cena je: 999€. Dodaj v košarico

Prvotna cena je bila: 1.499 €.Trenutna cena je: 1.479€. Dodaj v košarico

napaka:
ENGWE Spletna trgovina | Kupite EP2 Pro & 750W Engine Pro
Logo
Primerjajte elemente
 • Skupaj (0)
primerjaj cene
6
Košarica